Адміністратор (господар) залу

Ресторанний ринок України наближається до європейської моделі. Все більше уваги ресторани приділяють тому, щоб навіть в дрібних деталях відповідати тим високим стандартам, які надає Європа. Наш навчальний заклад пропонує вам навчання за актуальною на сьогоднішній день спеціальністю "Ресторанне обслуговування". Ця спеціальність є наймолодшою в коледжі і найбільш популярною серед абітурієнтів.

Ще недавно людину, професія якої має на меті порядкування в установі або колективі, називали завідуючий. Зараз таких спеціалістів називають адміністраторами. Скільки існує сфер діяльності, де потрібен адміністративно - управлінський персонал, стільки і знань необхідно для роботи адміністратором.

Загальна характеристика професії

Обов’язки адміністратора залежать від сфери його діяльності. З метою орієнтування в структурі управління в обов’язки робітників та режим їх роботи, адміністратору необхідні навички організації труда та управління. В будь-якій компанії існують свої правила і методи обслуговування відвідувачів, тому адміністратор повинен знати види послуг, які надаються, вміти оформлювати згідно з вимогами вітрини та приміщення.

На посаду адміністратора ресторану призначається особа, що має вищу та середньотехнічну освіту.

Індивідуально-психологічні особливості

Праця адміністратора – це постійна робота з людьми, тут головним критерієм успіху є комунікабельність та організованість. Навички ділового спілкування, увага та оперативність – це головні ключі до професійного успіху адміністратора.

Професійно важливі риси – висока стресостійкість, хороший рівень уваги, гнучкість мислення, хороша пам’ять, виразна мова, емоційна стійкість, доброзичливість, гнучкість, організованість, відповідальність, самостійність.

Особливі умови та фактори праці

Потрібно розуміти, що робота адміністратора – досить важка у психологічному плані. Професійні шкідливості: нервово-психічне навантаження, викликане інтенсивним спілкуванням з великою кількістю людей; робота в нічну зміну (порушення природного ритму сну).

Перспективи

Кар’єрний ріст адміністратора може мати варіюватися. Спеціаліст може як робити на одній посаді з перспективою підвищення заробітної платні, так і стати керівником або відкрити власну справу.

Молодший спеціаліст з даного фаху виконує спеціальні роботи, пов’язані з організацією діяльності закладів ресторанного господарства.