Новини

      День вшанування Героїв Небесної Сотні

    20 лютого в Бердянському економіко-гуманітарному коледжі проведено тематичний захід до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні «Вони за тим злетіли в небо, щоб в мирі й щасті ми жили». В заході взяли участь адміністрація коледжу, педагогічні працівники, учні та студенти.
   У своєму виступі, заступник директора з виховної роботи, Галина Іванченко наголосила на єдності нашої країни; підкреслила що молодь - майбутнє України, повинні бути гідними своїх предків, любити рідну землю, берегти волю і незалежність України. Присутніми вшановано Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
   Захід супроводжувався тематичними віршами, виступами учнів, підготовлена фотоілюстративна експозиція « Не знали хлопці, що вони Герої».

 

ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ РОБОТОДАВЦІВ

 

     22 січня 2020 року, з метою формування більш реального уявлення про професію «Кондитер», наочного ознайомлення з її змістом на робочому місці в умовах діючого успішного підприємства та інноваційними технологіями виробництва борошняних кондитерських виробів, педагогічні працівники коледжу: Матвєєва Л.О., Дідух О.А., Татькова Н.І. для учнів ІІІ курсу групи КК-38 з інтегрованої професії «Кухар; кондитер» провели урок-екскурсію в кондитерський цех ТОВ «Сільпо Фуд» супермаркету «Амстор» м.Бердянська, за підтримки провідного спеціаліста з персоналу даного підприємства - Савченко Ольги Василівни.

    Шинкаренко Олексій Миколайович - технолог напряму «Випікання» мережі супермаркетів «Сільпо» провів цікаву оглядову екскурсію по всім виробничим приміщенням кондитерського цеху підприємства у послідовності здійснення технологічного процесу приготування хліба та хлібобулочних, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого виробництва.

      Здобувачам освіти коледжу випала гарна нагода побачити увесь технологічний процес виробництва популярного для бердянців борошняного виробу «Сирна паличка», поспостерігати за процесом професійного замісу дріжджового тіста швидкого бродіння на сучасній тістомісильній машині, простежити процес автоматизованого порціонування та дозування тіста на вагові шматочки і формування з них тістових кульок. З нетерпінням чекали учні демонстрації вироблення із тістових кульок самого напівфабрикату «Сирна паличка» під час проведення майстер-класу Олексієм Шинкаренком. Після цього, кожен учень мав змогу самостійно сформувати напівфабрикат: перетворити тістову кульку у відповідну смужечку і занурити її у подрібнений твердий сир. Юним екскурсантам довірили відправити сформовані «Сирні палички» на проміжну розстійку в автоматизовану бродильну шафу і навчили встановлювати оптимальний режим різного ступеня бродіння дріжджового тіста.

     Дуже насиченою видалась екскурсія! Доки «підходили» сирні палички Олег Миколайович провів ще, не менш цікавий, майстер-клас по виготовленню справжнього «грузинського» лавашу. Учні спробували здійснити «посадку» сирого виробу в справжнє диво техніки - сферичний тандир-піч. Під час майстер-класу юні кондитери дізналися звідки зʼявився лаваш, як прийшов до нашого столу, а також всі тонкощі його приготування та випікання.

    Враження від професіографічної екскурсії у всіх були яскравими та незабутніми. Відвідувачі дійсно корисно і цікаво провели навчальний час на діючому сучасному підприємстві: побачили роботу професіоналів своєї справи, порівняли теорію з практичною діяльністю; учні зрозуміли, що на сучасному виробництві дуже необхідні знання, вміння, навички, яких вони набувають на уроках виробничого навчання в коледжі.

     Під час уроку-екскурсії юні кондитери проявили зацікавленість до виробництва борошняних виробів кондитерського цеху ТОВ «Сільпо Фуд» та висловили бажання працевлаштуватися на цьому підприємстві в майбутньому. В свою чергу працівники виробництва продемонстрували свої професійні уміння та навички, довели учням важливість формування професійних якостей для того, щоб стати справжнім майстром кондитерської справи.

     Є велика надія, що проведена екскурсія стала не тільки корисною у фаховій підготовці кондитера, а й відкриттям для учнів того, що прагнення до нового, прогресивного, творчого через постійне навчання полегшує, допомагає і вдосконалює наше життя, робить людину творчо активною та успішною особистістю.

 

Галина Сенченко,

голова циклової комісії з ресторанного господарства

та виробництва харчової продукції

ІТ-навчання педпрацівників в БЕГК БДПУ

Науково-методичною темою Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету є «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників як умова результативності освітнього процесу в коледжі». Серед складових професійної компетентності педагога в останні роки окремо виділяють ІКТ-компетентність. Це обумовлено активним використання ІКТ у всіх сферах людської діяльності, в тому числі і в освіті.

Сучасні виробничі технології – усвідомлений вибір


Одним із головних завдань підготовки висококваліфікованих робітників у Бердянському економіко-гуманітарному коледжі БДПУ є впровадження сучасних виробничих технологій в освітній процес.

День першокурсника 2019

Студентське життя – яскраве та цікаве, сповнене різноманітних подій. Однак, серед цієї кількості заходів є один особливий – «Моя професія- найкраща».