• Головна
  • Новини
  • «Міжнародний День студента» в Бердянському економіко-гуманітарному коледжі!

Новини

Участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE»

З 27 по 29 листопада 2018 року в Києві проходив Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» робітничих професій.

Військово-патріотичні змагання в Бердянському економіко-гуманітарному коледжі

Однією із форм патріотичного виховання молоді є проведення різноманітних військово-спортивних змагань.

Традиційний дебют першокурсника в Бердянському економіко - гуманітарному коледжі

Традиційно щороку в навчальному закладі проходить «Дебют першокурсника», саме сьогодні, учні та студенти перших курсів дебютували на сцені, демонструючи свою професійну форму, свою жагу до навчання в оволодінні обраної професії.

Дієвий вектор професійного пізнання.

Розкажи мені-і я забуду.

Покажи мені і я запам’ятаю.

Спонукай мене зробити-і я навчусь.

Кожний студент, вступивши до нашого коледжу, хоче, безумовно, знайти своє місце в житті, бажає здобути освіту та професійну кваліфікацію. Тому педагогічний колектив коледжу постійно знаходиться в пошуку дієвих способів підвищення інтересу студентів до навчання, до науково-дослідницької творчості, як в період навчального процесу, так і в позаурочний час. Із досвіду роботи, маємо впевнитись, що залучення студентів з підготовки молодшого спеціаліста до роботи в студентських предметних гуртках створює і формує мотивацію до пізнання нового, цікавого, прогресивного, збуджує інтерес до навчання, до нових знань та пізнань, тим самим підвищуючи рівень навчальної та виховної роботи, розвиває комунікативні здібності майбутніх фахівців ресторанної індустрії, формує їх професійні компетенції. Слід зазначити, що гурткова студентська робота в коледжі є найбільш масовою формою науково-дослідницької творчості студентів та найпоширенішою формою позааудиторної роботи.

Важливо, що тематика гурткових занять студентів зі спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа», 181 «Харчові технології» підпорядкована навчальному матеріалу та відповідає інтересам і запитам наших студентів.

На засіданнях гуртків професійної творчості студенти удосконалюють свої знання, уміння та навички, дістають нову цікаву інформацію, з користю проводять свій вільний позаурочний час.

Вже стало традицією, з метою формування ключових та професійних компетенцій, проводити членами циклової комісії з підготовки молодшого спеціаліста з ресторанного обслуговування та виробництва харчової продукції, цікаві відкриті засідання студентських предметних гуртків .

Так, 21 листопада, члени циклової комісії, викладач Дідух Олена Анатоліївна та майстер виробничого навчання, куратор групи Т-11 з підготовки молодшого спеціаліста зі спеціальності 181 «Харчові технології» Пшенична Ольга Костянтинівна, провели спільне засідання гуртка «Країна солодощів» на тему: «Сучасні бісквітні торти» і їх оздоблення новітніми кондитерськими масами та сучасними харчовими оздобами».

Сучасно відремонтована та обладнана навчальна кухня-лабораторія перетворилась у справжню наукову лабораторію та виробничий майданчик, де студенти освоїли рецептури новітніх технологій різноманітних бісквітів: Шифонового, Пан де жеве для мусового торта, Дакуаз, Женуаз, лимонного, кавового, класичного оновленої технології та на пекарській суміші. До речі, програмний матеріал з «Технології кондитерського виробництва» передбачає вивчення лише чотирьох основних видів бісквіту: класичного основного, «буше», масляного, та з наповнювачами (горіхового, шоколадного). Тому, відкрите засідання гуртка «Країна солодощів» надало змогу освоїти студентам-гуртківцям нові технології найпопулярнішого кондитерського виробу – бісквіта, який є основою виробництва святкової тортової продукції,справжніх витворів мистецтва.

Спостерігаючи за злагодженими, впевненими виробничими діями студентів-гуртківців, їх професійними рухами під час виконання виробничих технологічних процесів та прийомів, то на думку одразу приходять слова: «Робітник – це джерело ідей, а не просто пара працюючих рук».

Крім професійних навичок, гуртківці демонстрували належне вміння працювати в єдиній команді.

Активні методи гурткової діяльності, розроблені викладачем вищої категорії коледжу Дідух О.А. створили всі умови на відкритому засіданні студентського гуртка для моделювання гідних навчально-виробничих та виховних ситуацій, які безумовно, сприяли належному формуванню умінь та навичок з кондитерської справи, надали змогу проявити винахідливість, розвивати професійну творчість, креативне мислення, професійну компетентність.

Відкрите засідання студентського гуртка професійної творчості яскраво продемонструвало створення в коледжі системи роботи з обдарованою молоддю. Це свідчення справжнього задоволення потреб студентів коледжу у професійному  самовизначенні відповідно до їх інтересів і здібностей.

Інноваційна модель майбутнього фахівця з технології харчування, виходячи з досягнення поставлених цілей та мети відкритого засідання гуртка «Країна солодощів», безумовно, формується під час проведення такої позаурочної гурткової роботи. Тому гурткова робота в коледжі – це важливий вектор у формуванні моделі майбутнього фахівця нашої країни. Вона розвиває креативне мислення, допитливість студента, формує навички практичного застосування знань, навички аналізувати, зв’язно викладати думки та створює основу безперервної освіти, закладає фундамент для майбутньої фахової спеціалізації, враховуючи перспективи розвитку сучасної науки, техніки, економіки, адаптує студентів до виробничих процесів, приближених до умов виробництва закладів ресторанного господарства.

Дуже віриться, що обдаровані діти, які приймали участь у засіданні гуртка «Країна солодощів», а це, насамперед, такі студенти-гуртківці як Ковтун Марія, Соломяник Олексій, Міщенко Катерина, Буц Любов, Строка Наталія, Гуля Анастасія, Лінник Дар’я та інші - це справжня інноваційна студентська модель майбутнього фахівця ресторанної індустрії країни, яка формується у Бердянському економіко-гуманітарному коледжі Бердянського державного педагогічного університету.

 Голова циклової комісії з підготовки молодшого спеціаліста з ресторанного господарства з ресторанного обслуговування та виробництва харчової продукції:          Галина Сенченко

«Осінній бал-2018» у художньому музеї ім. І.І. Бродського

27 листопада учні, студенти Бердянського економіко-гуманітарного  коледжу з задоволенням взяли участь у загальноміському заході «Осінній бал», який проводився у художньому музеї ім. І.І. Бродського, де посіли друге місце.