• Головна
  • Новини
  • 9 березня – відзначення 207-річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Новини

9 березнявідзначення 207-річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

1

Учитесь, читайте,
 І чужому научайтесь,
 Й свого не цурайтесь.

 Щороку 9 березня українці святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка –  видатного українського поета і прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча.

 Ім’я Тараса Григоровича Шевченка знане в усьому світі. Ним пишалися сучасники та  продовжують захоплюватися прийдешні покоління. Талант Тараса Шевченка вражає надзвичайною багатогранністю, і  до сьогодні викликаючи повагу та подив. Адже видатний син українського народу був не лише майстерним знавцем  слова, геніальним поетом, філософом, прозаїком та драматургом, а й визначним художником.

    Варто згадати, що Т. Г. Шевченка удостоєно звання академіка гравюри. В створених ним офортах, гравюрах,  сепіях, портретах відображалися не тільки краса природи, але і велич та самобутність українського народу.  Його творчість мала визначальний вплив на велику плеяду українських та зарубіжних митців, спонукаючи їх до  висвітлення важливості та неповторності власних народів. 

   Нехай в кожному нашому домі лунає і вивчається слово Кобзаря, нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців,  не залежно від їх поглядів та переконань. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.