• Головна
  • Новини
  • Тематичний захід «Сила нації – в її єдності», присвячений 101 річниці Дня Соборності України

Новини

ІНФОРМАЦІЙНА ВІДКРИТІСТЬ РОБОТОДАВЦІВ

 

     22 січня 2020 року, з метою формування більш реального уявлення про професію «Кондитер», наочного ознайомлення з її змістом на робочому місці в умовах діючого успішного підприємства та інноваційними технологіями виробництва борошняних кондитерських виробів, педагогічні працівники коледжу: Матвєєва Л.О., Дідух О.А., Татькова Н.І. для учнів ІІІ курсу групи КК-38 з інтегрованої професії «Кухар; кондитер» провели урок-екскурсію в кондитерський цех ТОВ «Сільпо Фуд» супермаркету «Амстор» м.Бердянська, за підтримки провідного спеціаліста з персоналу даного підприємства - Савченко Ольги Василівни.

    Шинкаренко Олексій Миколайович - технолог напряму «Випікання» мережі супермаркетів «Сільпо» провів цікаву оглядову екскурсію по всім виробничим приміщенням кондитерського цеху підприємства у послідовності здійснення технологічного процесу приготування хліба та хлібобулочних, борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого виробництва.

      Здобувачам освіти коледжу випала гарна нагода побачити увесь технологічний процес виробництва популярного для бердянців борошняного виробу «Сирна паличка», поспостерігати за процесом професійного замісу дріжджового тіста швидкого бродіння на сучасній тістомісильній машині, простежити процес автоматизованого порціонування та дозування тіста на вагові шматочки і формування з них тістових кульок. З нетерпінням чекали учні демонстрації вироблення із тістових кульок самого напівфабрикату «Сирна паличка» під час проведення майстер-класу Олексієм Шинкаренком. Після цього, кожен учень мав змогу самостійно сформувати напівфабрикат: перетворити тістову кульку у відповідну смужечку і занурити її у подрібнений твердий сир. Юним екскурсантам довірили відправити сформовані «Сирні палички» на проміжну розстійку в автоматизовану бродильну шафу і навчили встановлювати оптимальний режим різного ступеня бродіння дріжджового тіста.

     Дуже насиченою видалась екскурсія! Доки «підходили» сирні палички Олег Миколайович провів ще, не менш цікавий, майстер-клас по виготовленню справжнього «грузинського» лавашу. Учні спробували здійснити «посадку» сирого виробу в справжнє диво техніки - сферичний тандир-піч. Під час майстер-класу юні кондитери дізналися звідки зʼявився лаваш, як прийшов до нашого столу, а також всі тонкощі його приготування та випікання.

    Враження від професіографічної екскурсії у всіх були яскравими та незабутніми. Відвідувачі дійсно корисно і цікаво провели навчальний час на діючому сучасному підприємстві: побачили роботу професіоналів своєї справи, порівняли теорію з практичною діяльністю; учні зрозуміли, що на сучасному виробництві дуже необхідні знання, вміння, навички, яких вони набувають на уроках виробничого навчання в коледжі.

     Під час уроку-екскурсії юні кондитери проявили зацікавленість до виробництва борошняних виробів кондитерського цеху ТОВ «Сільпо Фуд» та висловили бажання працевлаштуватися на цьому підприємстві в майбутньому. В свою чергу працівники виробництва продемонстрували свої професійні уміння та навички, довели учням важливість формування професійних якостей для того, щоб стати справжнім майстром кондитерської справи.

     Є велика надія, що проведена екскурсія стала не тільки корисною у фаховій підготовці кондитера, а й відкриттям для учнів того, що прагнення до нового, прогресивного, творчого через постійне навчання полегшує, допомагає і вдосконалює наше життя, робить людину творчо активною та успішною особистістю.

 

Галина Сенченко,

голова циклової комісії з ресторанного господарства

та виробництва харчової продукції