Новини

ІТ-навчання педпрацівників в БЕГК БДПУ

Науково-методичною темою Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету є «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників як умова результативності освітнього процесу в коледжі». Серед складових професійної компетентності педагога в останні роки окремо виділяють ІКТ-компетентність. Це обумовлено активним використання ІКТ у всіх сферах людської діяльності, в тому числі і в освіті.

Одним із шляхів формування та розвитку ІКТ-компетентності педпрацівників БЕГК БДПУ є дистанційне та корпоративне ІТ-навчання. У цьому велику допомогу коледжу надає НМЦ ПТО у Запорізькій області. Так, у травні-червні 2019 року 12 педагогів БЕГК БДПУ під керівництвом методиста Центру Осіної Н. А. успішно пройшли дистанційні курси за темами: «Використання цифрових інструментів Google для організації роботи педагогічного працівника / керівництва закладу освіти», «Створення персонального сайту-портфоліо педагогічного працівника / керівництва закладу освіти»; 8 січня 2020 року в комп’ютерному класі коледжу Наталією Анатоліївною було проведено корпоративне ІТ-навчання 21 педпрацівника зі створення та використання інтерактивних презентацій, інфографіки, тестових завдань. Кожен педагог, крім отримання цінної інформації, сформував вміння, навички роботи з інструментами Google, створив свій сайт (і використовує в педдіяльності), ознайомився з можливостями різних сервісів для створення інтерактивних презентацій, інфографіки, тестових завдань, одержав корисні посилання на майстер-класи по роботі з даними сервісами, а також отримав міцний мотивуючий поштовх до самостійного пізнання сучасних різноманітних ІТ-технологій, їх активного впровадження в освітній процес.

Педагогічний колектив БЕГК БДПУ висловлює велику подяку Паржницькому О. В. директорові НМЦ ПТО у Запорізькій області за надану можливість підвищити рівень ІКТ-компетентності педпрацівників коледжу та методисту Осіній Н.А. за велику працю та натхнення!

Вікторія Костюкович,
методист Бердянського економіко-гуманітарного коледжу БДПУ