Новини

Калина міряє коралі

22 жовтня 2019 року в інформаційно-бібліотечному центрі БЕГК БДПУ відбувся відкритий виховний захід «Червона калина – символ України» у форматі усного журналу з елементами літературно-музичної композиції у групі майбутніх кухарів К-10.

 

Основними символами заходу стали рясні кетяги зрілої червоної калини, житній калиновий хліб «Калинник», тематична композиція «Калина міряє коралі».

Сторінки усного журналу розкрили калину у легендах, віршах, особливо в поезії Т.Г.Шевченка, І.Я.Франка, Л.Костенко, у піснях, в образотворчому та кулінарному мистецтві. Цікавими сторінками видалися «Калина як рослина-оберіг», «Калина – лікарська рослина».

Учні усвідомили, що в нашій країні значення калини звеличено до народно-державного; калина є одним з найулюбленіших поетичних і художніх образів, шанована українськими звичаями і традиціями, являється важливим атрибутом в кулінарній творчості, відіграє особливу роль в становленні кухаря-фахівця.

Виховний захід, проведений в етнічно-патріотичному стилі, збагатив знання учнів про калину, як рослину-оберіг, символ українського народу, викликав хвилю зворушливих почуттів любові до матері, рідної хати, неньки України. Учні переконались в тому, що червона калина була, є і назавжди буде дорога серцю кожного українця!

Галина Сенченко - голова циклової комісії з підготовки молодшого спеціаліста з ресторанного обслуговування та виробництва харчової продукції